Mediamixer projekter på iPad med OneDrive.

Når man vil benytte OneDrive til at overføre projekter, skal man installere app'en "HTML Presenter PRO".
Hvis man bruger "Dropbox", kan man nøjes med den billigere "HTML presenter".
Afviklingen af projekterne er nøjagtig den samme.

1.  Opsætning af iPad og PC.

På iPad'en:

• Køb HTML Presenter PRO i App Store.
        Den kan afprøves i en måned før køb.

På PC'en:

• Opret en OneDrive konto, hvis du ikke har en i forvejen, f.eks. gennem Office 365 eller hvis din PC er opsat med en Microsoft-konto.

På iPad'en:

• Åben HTML Presenter.
      •  Klik på "liste-ikonet".
      • Klik på "Accounts"
      • Klik på "plustegnet".

•  Skriv et navn til kontoen under "Account name".
  • Vælg "OneDrive som "Account type".
  • Klik på "Create":

•  Derefter kommer et eller flere sider, hvor man skal indtaste sit Onedrive-adresse og kode:

• Herefter er iPad'en sat op og er klar til at vise projekter.
    Men først skal de overføres.

På PC'en:

• Der er 2 måder at overføre projekterne på:
      Enten med "OneDrive-programmet" eller med en browser.

• Overførsel med "OneDrive-programmet" .

Hvis "OneDrive programmet er installeret, er der kommet en  "OneDrive-mappe" i "Stifinder".

• Her er der nu automatisk oprettet en mappe, der hedder "Apps", og i den en undermappe, der hedder "HTML Presenter Pro".
    Denne mappe deles mellem PC'en og iPad'en, og det er i denne mappe, at de pakkede projekter skal ligge:

• Hvis du benytter browser-versionen af OneDrive, ser det sådan ud:

Her kan projekterne  "trækkes" over eller ved hjælp at "Upload-ikonet".

• Men først skal de pakkes i Mediamixer.

2.  Pak og overfør projektet.

• Åben projektet i Mediamixer.
      • Klik på    i værktøjslinjen:

• Vælg disse indstillinger:
          • ”Pak til HTML”
          • ”Klargør til iPad.

• Alle videoer konverteres til MP4.
            Vælg evt. ”Konverter også i original projektet.
            Så går det meget hurtigere, hvis projektet skal pakkes igen.
          • Man kan komme ud for, at videoer, der er i MP4-formatet i originalprojektet, ikke kan afspilles i en browser.
            Så kan man vælge  "Re-konverter MP4".

• Klik på ”Start” og pakkeprocessen går i gang.
        Pakning af projektet kan tage ret lang tid, hvis det indeholder mange videoer, der ikke er i MP4 - formatet.

• Til sidst åbnes mappen, hvor pakningen er placeret.

• Åben undermappen ” Html package for Web - iPad - Android – Mac”.
        Her ligger projektet både som websider (index.html og Pages) og som en zip-fil:

Det er kun zipfilen, der skal over på iPad’en.
Den kopieres til mappen Apps/HTML Presenter PRO i OneDrive.
Når filen viser et grønt "OK-ikon", er projektet uploadet.

Filen ”index.html” og mappen ”Pages”, skal kun bruges, hvis webprojektet skal på Internettet, eller kopieres direkte til en PC, Mac eller Android tablet.

Man kan også kopiere zip-filen til  ”HTML Presenter - mappen” via www.dropbox.com , hvis man ikke har installeret Dropbox-programmet på sin PC.

3.  Se projektet på iPad'en.

Åben HTML Presenter
og rør skærmen med 2 fingre.

Vælg ”liste-ikonet” i værktøjslinjen.
Klik på "Accounts" og vælg din OneDrive-konto, hvis den ikke er valgt i forvejen.

Dine projekter vises nu i listen.
Tryk evt. på ”opdater- ikonet" til højre, hvis det ikke vises.

Åben projektet, når det er downloadet.

• I Html Presenter virker sidelyd og automatisk start af video.
    Den kan derfor med fordel også bruges til at vise projekter, der ligger på en webside.

Her skal man først downloade Browser.zip og overføre den til iPad'en med Dropboxen (lige som før).
    Så får man mulighed for at indtaste en web-adresse til projektet:

%MCEPASTEBIN%