Mediamixer projekter på iPad med Dropbox.

I denne vejledning bruges HTML Presenter, der koster ca. 45 kr. i appstore. Der findes også en "HTML Presenter PRO". Den kan også bruges, men opsætningen er lidt anderledes og man bliver ikke automatisk guidet til at tilknytte en Dropbox. Den eneste fordel er, at man kan knytte flere Dropboxe til app'en.
Desuden kan der bruges Onedrive og direkte overførsel via SFTP.
Afviklingen af projekterne er nøjagtig den samme, og hvis man ikke har frug for flere Dropbokse, anbefales det absolut at bruge en billige version.

1.  Opsætning af iPad og PC.

På iPad'en:

• Køb HTML Presenter i App Store.
        Den billigste version der koster 45kr. anbefales.

På PC'en:

• Opret en Dropbox konto.
        HTML Presenter arbejder sammen med Dropbox.
        Man kan oprette en Dropbox konto på www.dropbox.com.  Den er gratis indtil 2 GB.

På iPad'en:

• Åben HTML Presenter og indtast dit login til Dropbox.

NB! Bruges "HTML Presenter PRO" får man ikke automatisk vist dette Dropbox-login.
Her skal man gå i "projektlisten" og klikke på "Accounts". Derefter på "+" og skrive sin "Dropbox-mail" under "Account name" . Klik så på "Create".

På PC'en:

• Åben din Dropboxmappe.
      Der er nu kommet en mappe, der hedder ”Apps” og i den en mappe, der hedder ”HTML Presenter”.
      NB! Den hedder ”HTML Presenter Pro”, hvis man bruger PRO-versionen.
      Denne mappe deles nu mellem PC'en og iPad'en.

Det er i denne mappe at projektet skal placeres.
      Men først skal det pakkes.

Hvis vejledningen her i punkt 2 er fulgt, er det hele meget nemt.
      Gør sådan:
      Pak projektet med indstillingerne "Pak til HTML", "Klargør til iPad" og "Kopier zipfil til iPad"
      Efter upload vises projektet i oversigten i HTML Presenter kan åbnes.
      Læs evt. punkt 3.

2.  Pak og overfør projektet.

• Åben projektet i Mediamixer.
      • Klik på    i værktøjslinjen:

• Vælg disse indstillinger:
        • ”Pak til HTML”
        • ”Klargør til iPad”.
          • "Kopier zipfil til Dropbox". (Dropbox skal være installeret og ikke med PRO-versionen af HTML Presenter. Her skal man manuelt kopiere de "zippede" projekter til mappen.

• Alle videoer konverteres til MP4.
          Vælg evt. ”Konverter også i original projektet.
          Så går det meget hurtigere, hvis projektet skal pakkes igen.
        • Man kan komme ud for, at videoer, der er i MP4-formatet i originalprojektet, ikke kan afspilles i en browser.
          Så kan man vælge  "Re-konverter MP4".

• Klik på ”Start” og pakkeprocessen går i gang.
        Pakning af projektet kan tage ret lang tid, hvis det indeholder mange videoer, der ikke er i MP4 - formatet.

• NB! Gå videre til punkt 3 (længere nede), hvis "Kopier zipfil til Dropbox" er valgt.
        Med dette valg lægges projektet direkte over på iPad'en.

• Til sidst åbnes mappen, hvor pakningen er placeret.

• Åben undermappen ” Html package for Web - iPad - Android – Mac”.
        Her ligger projektet både som websider (index.html og Pages) og som en zip-fil:

Det er kun zipfilen, der skal over på iPad’en.
Den kopieres til mappen Apps/HTML Presenter i Dropboxen.
Når filen viser et grønt "OK-ikon", er projektet uploadet.

Filen ”index.html” og mappen ”Pages”, skal kun bruges, hvis webprojektet skal på Internettet, eller kopieres direkte til en PC, Mac eller Android tablet.

Man kan også kopiere zip-filen til  ”HTML Presenter - mappen” via www.dropbox.com , hvis man ikke har installeret Dropbox-programmet på sin PC.

3.  Se projektet på iPad'en.

1.  Åben HTML Presenter
og rør skærmen med 2 fingre.

2.  Vælg ”liste-ikonet” i værktøjslinjen

3.  Projektet vises nu i listen.
Tryk på ”opdater- ikonet" til højre, hvis det ikke vises.

4.  Åben projektet, når det er downloadet.

• I Html Presenter virker sidelyd og automatisk start af video.
    Den kan derfor med fordel også bruges til at vise projekter, der ligger på en webside.

Her skal man først downloade Browser.zip og overføre den til iPad'en med Dropboxen (lige som før).
    Så får man mulighed for at indtaste en web-adresse til projektet:

%MCEPASTEBIN%