Automatiske funktioner: "Træk objekter og slip på samme målfelt"

Med denne funktion er det nemt og hurtigt at lave sorteringsopgaver.
Funktionen forklares nemmest med dette eksempel:

• De runde objekter skal trækkes til firkanten med samme farve og slippes.
      Hver gang en cirkel slippes det rigtige sted, skal der komme en lydeffekt og vises en "smiley".
      Slippes en kugle et forkert sted, skal den hoppe tilbage.
      Når alle kugler er sorteret rigtigt, skal der skiftes til næste side.

Gør følgende:

• Indsæt først alle objekter.
        I eksemplet er der brugt figur-objekter, men billeder og andre slags objekter,
        kan også bruges.
      • Åben "Auto-funktioner" og vælg "Træk og slip objekter".

• Objekterne markeres (både kugler og målfelt), en farve af gangen.
        Det gøres ved at  holde "Shift" nede og klikke på dem.
        Marker "målfeltet" til sidst. I figuren er det den grønne firkant.

• Klik derefter på  "Udfør" under "Træk objekter og slip på samme målfelt" i "Auto-vinduet".

• Gør det samme med de andre farver.

• Marker evt. alle "kuglerne" og brug klik på "Bland valgte objekter",
        så de ikke vises samme sted, hver gang siden besøges.

• Afprøv med F6

"Træk og slip", lydeffekterne og sideskift programmeres automatisk.

På den måde kan man lave opgaver med former, farver, figurer, begreber, tal, bogstaver og meget andet:
"Træk alle de ting der begynder med "S" over på ....
"Træk alle regnestykker der bliver "'7' over på ...
"Træk alle ???? over på ......